Burse - Fonduri mutuale

Trei SAI si sapte fonduri vor unda verde de la CNVM

26.11.2007, 20:08 13

Grupurile financiare de pe pietele externe au depus o singura solicitare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru autorizarea unei societati de administrare a investitiilor (SAI) in primele noua luni ale anului.
In primele noua luni ale anului au fost inregistrate la CNVM trei solicitari de autorizare a unor societati de administrare a investitiilor. Dintre aceste solicitari una provine din partea grupurilor financiare de pe piata externa, iar una din partea grupurilor financiare locale, potrivit informatiilor furnizate de CNVM la cererea ZF.
A treia solicitare apartine grupului international Zepter care a primit autorizarea de functionare la mijlocul lunii septembrie. A doua societate de administrare aflata in curs de autorizare este OTP Asset Management, membra a grupului financiar OTP care este prezent pe piata locala din 2005.
In ceea ce priveste identitatea celei de-a treia societati aflata in curs de autorizare, reprezentantii CNVM nu au facut niciun fel de declaratii, mentionand caracterul confidential al acestor operatiuni.
In primul semestru al anului, nicio o societate de administrare nu figura pe lista de autorizari a Comisiei, astfel ca cele trei solicitari au fost inregistrate in intervalul cuprins intre lunile iunie si septembrie.
Pe lista de autorizari a Comisiei sunt in prezent sapte fonduri deschise de investitii.
Potrivit administratorilor din piata, societatea Zepter asteapta avizul pentru trei fonduri deschise de investitii, iar Target Asset Management a depus autorizatia pentru Target Investor, fond deschis de actiuni. Restul de trei fonduri deschise de investitii ar putea apartine in egala masura societatii OTP Asset Management, cat si unui administrator de pe pietele externe.
CNVM nu a dat niciun fel de informatii legate de identitatea viitorilor administratori de fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO