Burse - Fonduri mutuale

UBS a acordat o linie de credit de 65 milioane euro fondului controlat de Ioannis Papalekas

UBS a acordat o linie de credit de  65 milioane euro...

Autor: Cristina Cuncea

14.02.2014, 11:10 305

"Globalworth Real Estate Investments, companie imobiliară de investiţii care are ca ţintă ţări precum România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, a obţinut o linie e credit pe termen scurt de până la 65 de milioane de euro de la UBS. Această facilitate este în concordanţă cu strategia companiei de a utiliza finanţări din împrumuturi sau emisiuni de obligaţiuni pentru îmbunătăţirea randamentului investiţiilor", se arată într-un comunicat al fondului de investiţii.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului trecut şi este listată din iulie pe piaţa AIM a bursei de la Londra, unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.

Fondul a preluat activele controlate de Papalekas, finalizate, în construcţie sau în curs de renovare.

"Prin acordarea acestei linii de credit, UBS sprijină planurile de dezvoltare şi obiectivele pe care Globalworth şi le-a propus pentru următorii ani", a declarat William Gallagher, bancher pentru regiunea Europei emergente în cadrul UBS.

Globalworth deţine mai multe proiecte imobiliare în Bucureşti, printre care City Offices (fostul City Mall), Tower Center din Piaţa Vic­to­­riei, două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, precum şi trei terenuri în nordul Capitalei, unde vor fi construite clădiri de birouri şi locuinţe.

Cel mai important proiect al fondului, pentru care a desemnat deja contractorul general, este turnul de birouri Bucharest One din zona Floreasca. Globalworth intenţionează să investească circa 60 de milioane de euro în proiect, iar potrivit unui anunţ anterior al fondului de investiţii, 50-55 milioane de euro din investiţie ar urma să reprezinte surse atrase. Fondul a anunţat în septembrie că a agreat cu o bancă europeană termenii privind finanţarea proiectului, însă de atunci nu au mai fost publicate alte informaţii în acest sens. Construcţia va fi finalizată în trimestrul al treilea al anului 2015.

Raportul anual prezentat miercuri de companie arată că activele în curs de construcţie sunt evaluate la 57,7 milioane euro, în timp ce proprietăţile în curs de renovare valorează 55,9 milioane euro. Proprietăţile finalizate, în principal clădirile de apartamente UpGround, sunt evaluate la 7,7 milioane euro, iar City Offices este evaluat la 55,9 milioane euro. Compania are şi proprietăţi scoase la vânzare, evaluate la 1,87 milioane euro.

Fondul avea la sfârşitul anului trecut datorii la bănci de 19,7 milioane de euro, din care circa 6,4 milioane de euro cu scadenţă în acest an. În plus, fondul mai avea la dispoziţie finanţare de la bănci de 14,7 milioane de euro, prin mai multe linii de credit de la Bancpost, Piraeus Bank, UniCredit şi Marfin Bank.

Astfel, valoarea datoriilor şi a liniiilor de credit contractate de fond este de aproximativ 100 de milioane de euro, în condiţiile valoarea activelor imobiliare deţinute de grup era la finele anului trectut la 121 milioane de euro.

Bancpost finanţează cu circa 17 milioane de euro lucrările de transformare a centrului comercial City Mall în clădire de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO