Burse - Fonduri mutuale

Zi decisivă la FP: acţionarii decid azi cum va arăta noul mandat al Templeton

Franklin Templeton

Franklin Templeton

Autor: Andrei Chirileasa

22.11.2013, 00:08 403

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) decid azi dacă le mai acordă americanilor de la Franklin Templeton un mandat „relaxat“ de patru ani, cu obiective laxe, sau un mandat „stresant“ de doi ani, cu obiective stricte de performanţă, aşa cum propune „vulturul de pe Wall Street“, fondul de hedging Elliott, care este şi cel mai mare acţionar al FP.

Astăzi se decide dezno­dământul celei mai dure lupte de pe bursă din ultimele luni, care are ca miză activele de 3,35 de miliarde de euro ale Fondului Proprietatea (FP).

Adunarea generală a acţionarilor (AGA) va hotărî termenii noului mandat de administrator al Franklin Templeton, acţionarii având de ales între două propuneri.

Propunerea iniţială, formulată de Franklin Templeton şi avizată de Comitetul Reprezentanţilor, este ca man­datul administratorului să fie prelungit cu încă patru ani, începând cu data de 30 septembrie 2013, când expiră mandatul actual, iar criteriile de performanţă să fie stabilite ulterior.

Elliott, cel mai mare acţionar al FP, cu circa 18% din acţiuni, propune însă ca mandatul Templeton să fie prelungit cu doar doi ani, iar performanţa ad­mi­nis­tratorului să fie evaluată din nou după primul an al viitorului mandat pe baza unor criterii stricte. Principalul cri­teriu de evaluare propus de Elliott este dis­countul dintre preţul acţiunilor şi va­loa­rea activului net pe acţiune (VUAN), care ar trebui să scadă la 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO