Business Construct

Cemacon Zalău vrea dublarea cotei de piaţă

Cemacon Zalău vrea dublarea cotei de piaţă
24.05.2011, 23:15 230

Producătorul de cărămizi Cemacon Zalău, al cărui acţionarprincipal este firma Broker Cluj, şi-a bugetat pentru acest an ocreştere a vânzărilor de 2,6 ori, până la 58 mil. lei (circa 14,2mil. euro), deşi se aşteaptă la o stagnare a pieţei în 2011.

Compania a finalizat anul trecut o investiţie în valoare de 28mil. euro într-o nouă linie de fabricaţie a cărămizilor prin careaproape îşi va tripla producţia în acest an şi intenţionează săacumuleze cotă de piaţă prin dezvoltarea semnificativă a zonei dedistribuţie şi a portofoliului de produse.

Conducerea Cemacon şi-a propus să aloce în acest an 9,5 mil. lei(2,3 mil. euro) pentru cheltuieli cu logistica care nu au existatîn anii precedenţi şi să-şi externalizeze transportul.

"Până acum Cemacon era o companie care vindea numai la poartafabricii şi nu necesita cheltuieli de logistică, iar vânzările sefăceau doar către clienţii zonali. În­ce­pând de anul acesta vaintra la turaţie maximă noua linie de producţie de la Recea pentrucă în luna decembrie a avut loc recep­ţia finală şi intenţionăm săcreştem vânzările printr-o strategie de dezvoltare a cotei propriide piaţă ca urmare a creşterii numărului de distribuitori,dezvoltarea distribuţiei şi a portofoliilor de produse", spuneLiviu Stoleru, directorul general al Cemacon Zalău. El a fost numitanul trecut la conducerea Cemacon după ce a ocupat timp de patruani func­ţia de director de vânzări marketing şi logistică laWienerberger România, fili­ala locală a grupului aus­triac careeste în prezent liderul de piaţă pe segmentul blocurilor ceramicedin România.

Stoleru speră ca prin noua strategie producătorul de cărămizi săajun­gă unul dintre primii 3-4 jucători de pe piaţa locală lafinele acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO