Business Construct

Chiriile spaţiilor de la parterul clădirilor de birouri pot aduce venituri chiar şi duble faţă de office

Chiriile spaţiilor de la parterul clădirilor de birouri...

Autor: Bogdan Alecu

02.05.2017, 00:05 387
Chiria pentru spaţiile de retail de la parterul clădirilor de birouri poate ajunge să fie chiar şi de două ori mai mare decât cea de la etajele superioare.
 
Acesta este în special cazul clădirilor de birouri amplasate în zone cu densitate mare, precum Barbu Văcărescu - Floreasca, în jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Acesta este unul dintre principalele poluri de birouri din Capitală, alături de Pipera.
 
Câteva zeci de mii de corporatişti lucrează în fiecare dintre cele două zone. În general însă, chiria este similară atât pentru chiriaşii de retail, cât şi pentru ceilalţi clienţi.
 
„Chiria depinde de suprafaţa clă­dirii de birouri şi de asemenea de suprafaţa de retail disponibilă.
 
Zona Floreasca - Barbu Văcărescu este o excepţie datorită succesului pe care restaurantele de aici îl au pe fondul den­sităţii foarte mari de spaţii de birouri şi implicit de potenţiali clienţi. În acest caz, spaţiile de retail sunt scoase la închi­riere la 25-35 euro/mp/lună. În zona Dimitrie Pompeiu, chiriile variază între 15 şi 20 de euro/mp/lună“, explică Alesan­dra Bratan, consultant office de­partment JLL România. Spre com­pa­raţie, în zona Barbu Văcărescu birou­rile se închiriază cu circa 15-17 euro/mp în cadrul clădirilor de clasă A, în timp ce spre Pipera preţurile scad la 13 euro/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO