Business Construct

Preţul mediu al apartamentelor noi a crescut cu 1,5% în ultima lună

Preţul mediu al apartamentelor noi a crescut cu 1,5% în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.08.2016, 00:05 1347

Media preţurilor pentru apartamentele noi la nivel naţional a crescut în ultima lună cu 1,5%, de la 1.020 la 1.035 de euro pe me­tru pătrat, fapt care arată că la nici trei luni de la intrarea în vi­goare a Legii dării în plată piaţa rezidenţială a revenit pe un făgaş ascendent al preţurilor, potrivit datelor indicelui Imobiliare.ro. Spre deosebire de luna precedentă, tendinţa de creş­tere se re­simte şi în majoritatea marilor oraşe ale ţării, nu doar în Bucureşti. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pre­tenţiile actuale ale vânzătorilor sunt, per ansamblu, cu 9,6% mai ridicate.

Revenirea preţurilor pe creştere s-a produs după ce în iu­nie preţul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare scăzuse cu 2,8%, la 1.094 de euro pe metru pătrat. Astfel, pretenţiile vânzătorilor din marile oraşe ale ţării, acolo unde au loc cele mai multe tranzacţii, începuseră să se dimi­nu­eze, atât pe segmentul vechi, cât şi pe cel nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO