Business Construct

Somaco a avut afaceri de 13 mil. € în primul semestru, plus 10%

Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup

Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup

Autor: Andreea Neferu

18.08.2014, 00:04 267
Producătorul de materiale de construcţii Somaco, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 12,7 mil. euro, în creştere cu circa 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
 
„Creşterea cifrei de afaceri este motivată în principal de proiectele de anvergură în care grupul Somaco este angajat în prezent“, a spus Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.
 
Printre proiectele în care compania este implicată se numără cele din industria de componente auto (fabrica din Sebeş a nemţilor de la Daimler, unitatea din Timişoara a germanilor de la Hella sau fabrica de la Sighişoara a nemţilor de la GST), precum şi cele din zona de retail ale companiilor Carrefour, Kaufland sau Dedeman.
 
Un alt factor care a influenţat rulajul companiei este achiziţia în prima parte a acestui an a două fabrici ale Europrefabricate, companie care producea elemente prefabricate din beton la Timi­şoara şi Târgovişte. Investiţia în achiziţia celor două unităţi de producţie s-a ridicat la 8 milioane de euro, fiind asigurată de Oresa Ventures, atât prin contribuţie directă, cât şi prin împrumuturi bancare. „Datorită acestei extinderi, Somaco are acum acoperire naţională“, a afirmat Colobaţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO