ZF 24

Topul celor mai mari tranzacţii din piaţa de birouri. Cine a închiriat cele mai mari spaţii din Bucureşti

Topul celor mai mari tranzacţii din piaţa de birouri....

Autor: Cristi Moga

04.11.2013, 00:08 244

Cele mai bune ştiri pentru piaţa de birouri din Bucureşti au fost date anul acesta de Deutsche Bank, Honeywell, Vodafone sau TeamNet, companii care au închiriat spaţii noi având intenţia de a se extinde şi a recruta 200-300 de oameni fiecare.

Suprafaţa de birouri tranzacţionată în primele nouă luni ale acestui an în Bucureşti a crescut cu circa 25%, până la aproape 210.000 de metri pătraţi, dar cu adevărat relevante pentru apetenţa companiilor de a se dezvolta în Bucureşti sunt contractele semnate de jucători nou intraţi pe piaţă sau de firmele care închiriază suprafeţe suplimentare în vederea extinderii.

Astfel, datele firmelor de consultanţă imobiliară arată că în primele nouă luni ale acestui an extinderile de spaţii şi închirierile realizate de firme nou intrate pe piaţă au totalizat aproape 34.000 de metri pătraţi, supra­fa­ţă mai mică decât cea a livră­rilor de clădiri noi şi a restrângerilor de acti­vi­tate operate de o serie de companii, astfel că gra­dul de neocupare al birou­ri­lor din Bucureşti s-a apro­piat de 20%.

Cu toate acestea, cel de-al treilea trimestru al anului a adus o serie de mo­tive de optimism, în con­diţiile în care în această perioadă au fost semnate o serie de con­trac­te de mari dimensiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO