Business Construct

Un producător sucevean din construcţii: Doar o reluare a investiţiilor publice poate face ca 2015 să nu fie un an negru pentru construcţii

Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica

Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica

Autor: Andreea Neferu

10.12.2014, 00:08 450

Producătorul sucevean de pavele şi borduri Symmetrica, controlat de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, s-a reorientat anul acesta către livrările pentru proiecte private şi magazine de bricolaj după ce investiţiile publice în piaţa pe care activează s-au redus cu 25% în prima parte a anului, afirmă Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

„Lipsa finanţărilor pentru investiţii a reprezentat cea mai grea provocare pentru noi şi probabil pentru toţi producătorii de prefabricate din beton. A tre­buit să ne orien­tăm către piaţa rezidenţială şi privată pentru a acoperi reducerea comenzilor către beneficiarii bugetari sau către cei ce lucrează pentru aceştia. Tot în acest an am simţit şi o presiune constantă pentru creşterea termenelor de plată, precum şi apariţia unor riscuri suplimentare pe o piaţă cu multe insolvenţe“, spune Bobu.

Compania Symmetrica a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro), iar pentru 2014 mizează pe un rulaj cel puţin similar cu cel din anul precedent, „poate pe o uşoară creştere“.

Dacă anul trecut proiectele publice aduceau 70% din vânzările companiei, în 2014 acestea vor avea o pondere de 60%, în timp ce proiectele private vor genera anul acesta 30% din rulaj, faţă de 20% anul trecut. Restul vânzărilor sunt realizate prin intermediul reţelelor de bricolaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO