Business Construct

Vreau alegeri din doi în doi ani!

Vreau alegeri din doi în doi ani!

Autor: Cristi Moga

27.04.2011, 23:59 391

Paşii repezi cu care se apropie alegerile din 2012, atât laPrimăria Capitalei, cât şi în Parlament, sunt cel mai bun stimulpentru "aleşi" să facă ceva: o autostradă, un stadion, un pasaj, ostaţie de metrou.

Deja obişnuitele tăieri de panglică de Ziua Naţională seînmulţesc de câteva ori înaintea alegerilor. În aceste condiţii,consider că una dintre cele mai bune soluţii pentru infrastructuraromâ­nească ar fi organizarea de alegeri din doi în doi ani.

Nu vă grăbiţi să spuneţi că este scump! Politicienii ne potchema la vot şi tipări peste un milion de buletine pentru a neîntreba dacă "suntem mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti". Careeste miza acestei întrebări? Ce importanţă are dacă bucureşteniirăspund cu "da" sau "nu" la această întrebare? Se va face mai multăsau mai puţină curăţenie în funcţie de acest răspuns? Ciudat mod dea stabili gradul de curăţenie al unui oraş. Inutil demers!

Revenind la tema iniţială, nu cred că m-aş mobiliza mai mult sămerg la alegerile pentru primar sau pentru parlamentarul din zonaîn care locuiesc, dar sunt sigur că ei s-ar mobiliza J. Iar mizaanului 2012 deja îi preocupă: de Oprescu te loveşti prin Bucureştiaproape în fiecare zi; merge la braţ cu Lupescu pe stadion, seîncruntă pe Buzeşti când un ONG stă să îi oprească demolările de pe"străpungerea Uranus" şi răspunde iritat când este întrebat dePasajul Basarab. "E gata în iunie... până la alegeri oricum nu veţimai ţine minte că a mai întârziat trei luni", pare a spune printrerânduri, dar cu alte cuvinte.

Boagiu a ajuns într-un final pe teren şi a început să ia măsuridupă ce a stat şi a confirmat termene pentru autostrăzi aflate pehârtie. Rezilierile de contracte pentru cele două tronsoane deautostrăzi ne trag înapoi cu câteva luni, dar mai mult ca sigurGuvernul se va mobiliza în următoarea perioadă pentru a ieşi înfaţă cu noi contracte, chiar dacă asta va însemna să ascundă subpreş neregulile de care s-au lovit primii constructori.

"Îngrăşarea porcului în ajun" poate nu este cea mai productivă.Dar cu siguranţă este mai necesară decât un purcel anemic, căruiaîi poţi număra coastele, aşa cum arată încă infrastructuralocală.


Cristi Moga este redactorul-şef al BUSINESSConstruct

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO