Business Hi-Tech

35 de romani lucreaza pentru un producator de semiconductori

05.11.2008, 17:35 209

Circa 35 de angajati ai Pentalog Romania, subsidiara locala a companiei franceze furnizoare de servicii de consultanta si dezvoltare software, vor lucra pentru compania ST-NXP Wireless, unul din primii cinci producatori de semiconductori din lume, oferind mentenanta si suport software pentru platformele pentru telefoane mobile.

"Intr-o prima etapa va fi implicata o echipa de 35 de programatori in proiectele 2G. Cele 3G sunt in stadiu incipient, integrarea lor fiind prevazuta pentru 2009", a declarat Monica Jiman, directorul de vanzari si marketing al Pentalog EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Asia).
Pentalog Romania a anuntat anterior ca intentioneaza sa isi dubleze numarul de angajati pe segmentul de cercetare/ dezvoltare pana in 2009, in urma castigarii contractului de externalizare cu ST-NXP, un joint-venture intre STMicroelectronics si NXP.
Compania are in prezent 55 de cercetatori in Romania, dintr-un total de 250 de salariati.
Jiman a precizat ca pe segmentul R&D (cercetare/dezvoltare), compania va atinge un efectiv de 75 de oameni pana la finele anului curent, restul recrutarilor pana la pragul de 100 de angajati urmand sa fie realizate in T1 2009.
Echipa de ingineri programatori, care se va specializa incepand de anul viitor si pe arhitectura 4G, va fi localizata in doua din sediile Pentalog in Romania - Bucuresti si Sibiu. Ariile de expertiza acopera partea de hardware layer, protocoale de comunicatii, multimedia (audio/video) si integrare.
In septembrie, Pentalog a anuntat ca isi va extinde birourile din Romania si Republica Moldova cu pana la 600 de metri patrati. Compania a inaugurat luna trecuta doua sedii noi la Iasi si Chisinau.
"In total, aceste doua noi agentii vor permite recrutarea a 80 de colaboratori", a spus Jiman.
"Clientul nostru mizeaza pe creativitatea inginerilor si programatorilor romani pentru a imbunatati solutiile sale atat la nivelul protocoalelor de comunicatii, cat si la nivelul fizic de transmitere a datelor", a mai spus Jiman.
ST-NXP a intrat in luna august intr-un joint-venture cu Ericsson Mobile Platforms, care, potrivit oficialilor celor doua companii, va tinti pozitia de lider in industria semiconductorilor si a platformelor pentru aplicatii mobile.
Cu afaceri estimate la 3,6 mld. dolari (2,6 mld. euro) si un numar total de peste 8.000 de angajati, venture-ul va fi un furnizor important pentru producatori de telefoane precum Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG Electronics si japonezii de la Sharp.
"Este o fuziune extrem de interesanta, pentru ca noua entitate va fi furnizorul tuturor marilor producatori mondiali de mobile, cu exceptia Motorola.
Pentru Pentalog, acest venture consolideaza si mai mult parteneriatul stabilit cu ST-NXP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO