Business Hi-Tech

46 de milioane de telefoane Nokia au baterii defecte

15.08.2007, 19:52 34

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca va inlocui gratuit pana la 46 de milioane de baterii pentru telefoane mobile care ar putea prezenta probleme de supraincalzire, scrie Bloomberg.
Bateriile, cu seria de identificare BL-5C, au fost produse de catre Matsushita Electric Industrial in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, iar rechemarea lor ar reprezenta cel mai mare eveniment de acest gen din istoria electronicelor de consum. Potrivit oficialilor celor doua companii, un scurtcircuit produs in timpul incarcarii ar putea duce la desprinderea bateriei de telefon.
Modelul BL-5C este cel mai utilizat acumulator pentru telefoanele Nokia, acesta fiind produs in peste 300 de milioane de unitati. Nokia N70 este unul din mobilele care utilizeaza aceasta baterie.
Oficialii Nokia au anuntat ca s-au inregistrat in lume circa 100 de cazuri de supraincalzire, fara pagube materiale. Inlocuirea bateriilor va afecta financiar Nokia, dar Matsushita va acoperi o parte din cheltuieli. Firma japoneza sustine ca defectiunea este determinata de o problema rara survenita in procesul de productie, iar costurile de rechemare de pe piata sunt inca incerte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO