Business Hi-Tech

54%, marja pentru una dintre cele mai profitabile companii IT

54%, marja pentru una dintre cele mai profitabile...

Autor: Adrian Seceleanu

16.06.2014, 00:07 1221

Softnews Net, companie deţinută de Bogdan Gheorghe şi Cătălin Garmacea, care se află în spatele platformei de distribuţie de software softpedia.com, a înregistrat anul trecut un profit net de 2,6 mil. euro la o cifră de afaceri de 4,9 mil. euro, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Softpedia este una dintre cele mai profitabile companii din industria locală de IT&C, având în vedere marja de câştig net de 54% din venituri cu care lucrează, şi care mai este concurată doar de alte afaceri din online: ejobs.ro - cu o marjă de profit net de 52% din venituri în 2013 şi bestjobs.ro - cu 45%.

Spre comparaţie, operatorul de telefonie mobilă Orange, care a obţinut cel mai mare profit net din industrie anul trecut - 113 mil. euro, a lucrat cu o marjă a câştigului de 11,5% din venituri.

Pe site-ul softpedia.com se găsesc aplicaţii pentru sistemele de operare Windows, Mac şi Linux, precum şi pentru sistemele de operare utilizate pe telefoanele mobile. Spre exemplu, platforma oferă spre descărcare aproape 200.000 de aplicaţii compatibile cu sistemul de operare Microsoft Windows.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre platforma soft32, concurentul softpedia; 

 - strategia de dezvoltare, numărul de aplicaţii găzduite , date financiare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO