Business Hi-Tech

Abandonarea HD-DVD creste cotatiile Toshiba pe bursa

19.02.2008, 21:21 7

Cotatia actiunilor Toshiba a crescut ieri cu 5,7%, la 829 yeni japonezi (5,23 euro) la bursa din Tokio, pe fondul unor zvonuri potrivit carora compania va renunta la productia playerelor in format HD DVD, scrie Bloomberg.
Decizia ar putea veni ca urmare a numarului mare de studiouri de productie care au optat sa promoveze standardul HD (de inalta definitie) Blu-ray detinut de Sony. In plus, retailerii americani de electronice au anuntat in urma cu aproximativ o saptamana ca vor inceta sa mai comercializeze produse HD DVD dupa ce studiourile de productie Warner Brothers, cel mai mare publisher de filme pe DVD, s-a aliniat formatului Blu-ray. Astfel, analistii sunt de parere ca Toshiba ar trebui sa renunte definitiv la ambitiile legate de formatul HD si sa se concentreze asupra diviziilor profitabile, precum microprocesoarele si electronicele industriale.
Si actiunile companiei germane Singulus Technologies, specializata in multiplicarea continutului de pe DVD-uri, au urcat 6,3%, la 10,47 euro la bursa din Frankfurt, ca urmare a anuntului venit din partea Toshiba. O posibila retragere a Toshiba ar putea conduce la ieftinirea echipamentelor HD si implicit la vanzari mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO