Business Hi-Tech

Abonamentele la festivalul Untold 2021 pot fi achiziţionate şi cu moneda start-up-ului Elrond din Sibiu

Abonamentele la festivalul Untold 2021 pot fi...

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2021, 00:00 59

Biletele pentru festivalul muzical Untold, care va avea loc la Cluj Napoca în perioada 9-12 septembrie, vor putea fi achiziţionate şi cu criptomoneda EGLD, dezvoltată de start-up-ul Elron Network din Sibiu.

„Colaborarea dintre cei doi parteneri va fi gestionată tot în baza criptomonedei EGLD, care va fi păstrată ca activ digital în bilanţul contabil al firmei UNTOLD SRL, o premieră la nivel naţional ce marchează un pas important în ascensiunea criptomonedelor la statut de instrument financiar relevant în industria de divertisment”, conform celor două companii. 

„Tehnologia blockchain are un potenţial enorm de a eficientiza micro-economiile care iau naştere pe perioada evenimentelor adresate nativilor digitali. Anul acesta facem primul pas cu achiziţia biletelor cu EGLD, urmată de lansarea de NFT-uri. Suntem nerăbdători să explorăm şi alte utilizări ale tehnologiei în cadrul ediţiilor următoare, unde astfel de micro-economii ar putea rula în reţeaua Elrond sau unde artişti şi formaţii ar putea lansa NFT-uri live, pe scenă, către fanii lor, care folosesc aplicaţia Maiar,” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network. “Vom fuziona experienţele live cu cele digitale într-o serie unică de momente şi prin care comunitatea noastră va putea interacţiona cu tehnologia blockchain în cadrul festivalului”, a spus Bogdan Rădulescu, head of partnerships and new business în cadrul UNTOLD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO