Business Hi-Tech

Acer: crestere de 20% in EMEA

13.08.2004, 00:00 9

Producatorul de calculatoare personale Acer a inregistrat in al doilea trimestru al acestui an o crestere de aproximativ 20% avanzarilor pe piata EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), comparativ cu acelasi interval al anului trecut, se arata intr-un studiu IDC.
Pe piata calculatoarelor personale portabile, Acer a inregistrat o crestere a vanzarilor de 68,6%, devenind lider pe piata EMEA, cu o cota de 16%, in al doilea trimestru al 2004. Taiwanezii detin o cota de 16,7% pe piata vest-europeana a calculatoarelor personale portabile, fiind lider de piata in mai multe tari printre care si in Italia, cu o cota de 33,1%, in Germania - 15,4%, Spania - 28,9%, etc.
De asemenea, Acer si-a consolidat pozitia pe intreaga piata a PC-urilor din Italia, unde are o cota de 21,2%, in crestere cu 29,7% fata de trimestrul doi al anului trecut. O evolutie foarte buna a avut, in al doilea trimestru al anului, si pe piata PC-urilor din Germania, unde a inregistrat o crestere a vanzarilor de 93,4%, cota sa de piata fiind de 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO