Business Hi-Tech

Acer vede stagnare pe piaţa de PC-uri

Acer vede stagnare pe piaţa de PC-uri

Autor: Adrian Seceleanu

11.07.2012, 00:05 399

Numărul de PC-uri livrate în al doilea trimestru din acest an a stagnat la nivelul din anul precedent pe fondul scă­derii preţurilor, iar la nivelul întregului an piaţa ar putea rămâne la nivelul de anul trecut, de aproape 700.000 de uni­tăţi, a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie, directorul de vân­zări al Acer România - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă.

"La jumătate de an avem încă o creştere de 10% datorită rezultatului bun din primul trimestru. Cred că pe final 2012 o să fie egal cu 2011, văzând evoluţiile economice din piaţă", a adăugat el.

În al doilea trimestru scăderea preţurilor a fost cea care a salvat vânzările, a spus şeful Acer. "Cifra de vânzare, din punctul de vedere al numărului de unităţi, a fost menţinută în al doilea trimestru prin eroziunea serioasă de preţ; şi asta pentru că atât poate piaţa acum. Noi avem strict pe cifre de sell-out un trimestru al doilea mai mic decât cel de anul trecut. Este drept că diferenţa e foarte mică, nesemni­fica­tivă. Însă ce e semnificativ este că avem o eroziune semni­fi­ca­tivă a preţului. Pe venituri suntem clar pe minus".

Anul trecut pe piaţa locală s-au vândut 685.000 de PC-uri, faţă de un milion în 2008, cel mai bun an pentru in­dus­tria locală de IT&C.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Acer: Piaţa de PC-uri a stagnat în trimestrul al II-lea pentru că au scăzut preţurile

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO