Business Hi-Tech

Actionarii Telemobil discuta o emisiune de obligatiuni

21.03.2007, 19:27 11

Actionarii Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, vor discuta, la 26 aprilie, despre o emisiuni de obligatiuni si amendarea unui contract de credit in suma de 40 de milioane de dolari, incheiat de societate in ianuarie 2005.
Ordinea de zi a sedintei extraordinare a actionarilor mai cuprinde si aprobarea relocarii sediului social al Telemobil din localitatea Balotesti, judetul Ilfov, in Bucuresti, strada Tipografilor.
La finele lunii ianuarie 2005, Telemobil a incheiat un acord de imprumut in valoare de 94 de milioane de dolari, fondurile atrase fiind destinate in principal dezvoltarii retelei de telefonie mobila Zapp si imbunatatirii serviciilor furnizate. Din suma totala, un imprumut de 40 de milioane de dolari a fost aranjat de Bank Austria Creditanstalt/ HVB Romania si Raiffeisen Bank Romania, ca banci coordonatoare, iar diferenta a fost asigurata prin imprumuturi subordonate din partea Ex-Im Bank SUA, prin Citibank Romania, si Black Sea Trade&Development Bank.
Acordul de imprumut are o perioada de maturitate de sapte ani.
Lansat in decembrie 2001 de compania Telemobil, serviciul de telefonie mobila Zapp se bazeaza pe tehnologia CDMA in banda de frecventa de 450 MHz. Operatorul roman este controlat de compania americana Qualcomm si Omnia Holdings Ltd, un fond de investitii din Orientul Mijlociu.
Reprezentantii operatorului au estimat ca Telemobil va incheia anul 2006 cu o cifra de afaceri de 128 milioane de dolari.
Operatorul are aproximativ 500.000 de clienti.
In prima parte a lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a anuntat ca Telemobil si RCS&RDS au primit ultimele doua licente de telefonie de generatia a treia (3G).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO