Business Hi-Tech

Acţiunile Nokia înregistrează cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Acţiunile Nokia înregistrează cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

01.06.2011, 23:30 161

Acţiunile Nokia au continuat să scadă şi miercuri, cu aproape10%, după un declin de 18% în şedinţa precedentă de tranzacţionare,şi au ajuns la minimul din ultimii 13 ani, scrie agenţia de presăReuters. Nokia a nunţat, marţi, că vânzările de telefoane mobiledin trimestrul al doilea vor fi "substanţial" sub nivelul estimatanterior şi a renunţat la prognoza pentru anul în curs, invocândcondiţiile dificile din Europa şi China.

Compania face tranziţia la softul Microsoft de la platformaSymbian folosită în prezent, parte a unui proces de restructurare adiviziei de producţie de telefoane, început în urmă cu trei luni dedirectorul general, Stephen Elop. Principala îngrijorare aanaliştilor este că Nokia nu va putea să recupereze o parteimportantă a cotei de piaţă chiar după lansarea telefoanelor bazatepe softul Microsoft.

"Vom continua să evităm acţiunile Nokia, întrucât vânzările detelefoane cu soft Symbian scad mai rapid decât ne aşteptam şisuntem sceptici că noile telefoane Windows vor putea înlocuiprofiturile pierdute", a afirmat Stephen Patel, analist la companiaGleacher & Co.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO