Business Hi-Tech

Afaceri in crestere si pierderi pentru Flamingo

13.11.2006, 18:52 11

Retailerul de IT&C si electrocasnice Flamingo International a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 302,2 mil. lei (86,6 mil. euro), in crestere cu 80% comparativ cu perioada similara din 2005, si pierderi de 18,4 mil. lei (5,2 mil. euro).
Raportul consolidat al grupului include rezultatele Flamingo International, alaturi de subsidiarele Flanco, Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center.
Cheltuielile operationale au avut in 2006 un ritm de crestere mai rapid decat cel al cifrei de afaceri (94% fata de 85%), mai ales ca urmare a costurilor nerecurente generate de procesul de integrare si de eficientizarea activitatii de retail, conform oficialilor companiei. Un impact negativ asupra afacerilor grupului l-a avut diminuarea profitului aferent vanzarilor in urma lichidarilor de stoc derulate in magazinele inchise, precum si restructurarea portofoliului de produse in intreaga retea retail.
Flamingo estimeaza o recuperare partiala a pierderii cumulate in primele noua luni, in ultima parte a anului, trimestrul al patrulea fiind marcat de varful de sezon pentru piata IT&C si de electrocasnice.
Grupul de retail a inchis in primele trei trimestre ale anului 39 de magazine, din care 26 de magazine Flamingo Computers, sapte magazine Flanco si sase magazine Future Shop. Grupul va pastra strategia de dezvoltare a retelei retail Flanco World, inceputa in acet an, conform oficialilor companiei. Anterior, vicepresedintele Flamingo International a afirmat ca este posibila o extindere a retelei de magazine Flanco in Bulgaria, incepand cu anul 2007, ca urmare a concentrarii activitatii grupului pe dezvoltarea retelelor de retail. Conceptul Flanco World presupune magazine cu suprafete mari, cuprinse intre 1.800 si 3.000 de metri patrati, amplasate in orase mari si medii.
Flamingo International a devenit in luna mai actionarul majoritar al Flanco International.
Flamingo International a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 84 mil. euro, in timp ce estimarile pentru acest an indica un nivel de 140 mil. euro, incluzand rezultatele Flanco si cele ale companiilor din strainatate. Potrivit companiei, volumul afacerilor estimat pentru anul 2008 ar urma sa creasca la circa 220 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO