Business Hi-Tech

Afacerile se conduc si prin videoconferinta

Afacerile se conduc si prin videoconferinta

Corrado Mazzocato

05.10.2006, 19:52 71

Cateva sute de companii private si institutii publice din Romania si-au instalat in ultimii ani solutii de videoconferinta pentru a-si creste eficienta operationala si a diminua costurile legate de deplasarea angajatilor si managerilor, au estimat reprezentanti ai mai multor companii prezenti la seminarul cu tema "Comunicatiile de business in secolul XXI: videoconferinta", organizat de compania Avitech in parteneriat cu revista de lifestyle digital go4it!.
"Avitech ofera echipamente dedicate solutiilor de tip videoconferinta de la Aethra, Radvision, Tandberg, Polycon si Codian. In ce priveste solutiile Aethra, acestea au fost implementate la peste 200 de companii, incepand cu anul 2000", a declarat Dana Hagivreta, director de marketing Avitech.
Compania este unicul distribuitor al produselor Aethra in Romania si, potrivit lui Hagivreta, cota acestora se ridica la 70% pe piata locala. Oficialii nu au dorit sa ofere estimari privind valoarea sau dimensiunea pietei locale. "Este foarte greu sa faci estimari, pentru ca piata este foarte dinamica, iar o dimensiune exacta a pietei ar putea fi data doar folosind date de la toti importatorii de profil. Sunt si companii care cumpara unul-doua echipamente pentru solutii de videoconferinta", a explicat Andi Segal, IT & System Integration Manager.
"Aethra ocupa locul cinci pe plan mondial, cu 8,2% din piata solutiilor de echipamente de videocomunicatii. Compania Sony detine, spre exemplu, locul patru, cu 9,1% din piata" a declarat Corrado Mazzocato, director de marketing Aethra.
Cea mai mare cota de pe piata mondiala a echipamentelor de videocomunicatii o detine firma Ploycom, cu o cota de 41,8%. Compania a instalat solutii de videconferinta pentru companii telecom (Vodafone si Romtelecom), energie (Rompetrol si Energy Holding) si institutii publice (Romsilva, Agentia Sapard, Inspectoratul General al Politiei Romane).
Prin solutiile de videoconferinta se reduc semnificativ costurile de deplasare si dispar timpii morti si oboseala generate de deplasari. De asemenea, videoconferinta poate fi convocata oricand si oriunde, locatiile in care plasam diverse echipe nemaiavand importanta, au explicat reprezentanti ai companiilor Avitech si Aethra. "Astfel pot fi consultate si amendate in timp real documente si se intaresc legaturile intre membrii echipei de management. Datorita tehnologiilor care stau la baza videoconferintei, cum ar fi comunicatiile 3G sau Internetul, afacerile pot fi conduse de oriunde si oricand", au spus ei.
Avitech anticipeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 50% fata de 2005, cand veniturile au atins sase milioane de euro, a declarat directorul de marketing, Dana Hagivreta.
"Majorarea veniturilor a fost si va fi sustinuta de cresterea interesului companiilor de a utiliza in activitatea curenta solutii de comunicare de tip videoconferinta, dar si de cererea de echipamente de securitate, sisteme de automatizare si control al luminilor, alaturi de produsele integrate audio-video", a afirmat Hagivreta. In plus, a adaugat reprezentantul firmei, ritmul rapid de innoire a tehnologiilor are ca efect achizitionarea de noi echipamente, situatie care genereaza o cerere permanenta din partea clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO