Business Hi-Tech

Afacerile TotalSoft au urcat la 117 mil. lei

Liviu Drăgan

Liviu Drăgan

Autor: Adrian Seceleanu

21.01.2015, 00:07 1057

TotalSoft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 117 mil. lei (26 mil. euro) şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 22,5 mil. lei (5 mil. euro), ambele în creştere cu 10%, pe fondul expansiunii portofoliului de clienţi, atât pe plan local, cât şi extern.

„În 2015 urmărim ca ponderea afacerilor de pe pieţele internaţionale în cifra de afaceri să crească la 45% de la 35% anul trecut“, a declarat pentru ZF Liviu Drăgan, director general şi cel care a fondat compania de soft în 1994. Anul trecut producătorul român de software a semnat unul dintre cele mai mari contracte din istoria firmei cu nemţii de la Deutsche Leasing, pentru a instala soluţia de gestiune Charisma în peste 20 de ţări, a adăugat el. Valoarea contractului cu Deutsche Lea­sing, care prevede o perioadă de implementare de trei ani, „reprezintă cam o jumătate din cifra de afaceri a TotalSoft“.

Liviu Drăgan mai deţine un pachet minoritar de acţiuni la TotalSoft, după ce fondul elen de investiţii Global Fi­nance a achiziţionat pachetul majoritar în urmă cu zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO