Business Hi-Tech

Alianta AMD si Fujitsu

02.04.2003, 00:00 8

Producatorul american de cipuri Advanced Micro Devices (AMD) a semnat un acord cu japonezii de la Fujitsu privind formarea unei noi companii care sa produca memorii flash pentru PC-uri si telefoane mobile, scrie The Wall Street Journal. AMD va detine 60% din noua companie, restul de 40% ramanand sub controlul japonezilor. AMD si Fujitsu lucreaza in parteneriat din 1993, detinand in proportie de 50-50 o serie de fabrici din Japonia. Noul proiect include construirea a patru fabrici in Tailanda, Malaiezia si China.
AMD si Fujitsu au decis ca noua companie sa se ocupe de marketing si cercetare-dezvoltare, iar AMD va pune la dispozitia acesteia cinci facilitati suplimentare, printre care un laborator de cercetare din California. Memoria flash, care pastreaza datele dupa ce alimentarea cu curent a fost intrerupta, se vinde bine in ultimii ani, insa competitia acerba pe aceasta piata a dus la scaderea preturilor si deci si a profitului realizat de firmele din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO