Business Hi-Tech

Allen Taylor, Endeavor Catalyst: Avem în vedere start-up-uri româneşti pentru finanţări viitoare. Căutăm fondatori care «visează în stil mare» pentru a construi companii semnificative şi longevive. Credem că pot fi construite companii globale de peste 1 miliard de dolari de oriunde, inclusiv din România

Allen Taylor, managing partner, Endeavor Catalyst: Antreprenorii din România au mult talent şi potenţial. Sfatul meu este să nu uite că majoritatea <poveştilor de succes peste noapte> au nevoie de 10-15 ani pentru a se construi. Acesta este un joc pe termen lung.

Allen Taylor, managing partner, Endeavor Catalyst: Antreprenorii din România au mult talent şi potenţial. Sfatul meu este să nu uite că majoritatea au nevoie de 10-15 ani pentru a se construi. Acesta este un joc pe termen lung.

Ecosistemul de start-up-uri din România are nevoie de mai multe poveşti de succes de tipul UiPath care să servească drept model pentru alţii. România trebuie să-şi încurajeze antreprenorii să viseze măreţ Endeavor Catalyst a investit în două start-up-uri româneşti – FintechOS şi Druid – şi se uită după alte şase companii la început de drum.

Ecosistemul de start-up-uri de tehnologie din România are mult potenţial de dezvoltare însă are nevoie de mai multe poveşti de succes care să servească drept model pentru alţi antreprenori, este de părere Allen Taylor, managing partner al fondului de investiţii Endeavor Catalyst. El consideră că România trebuie să-şi încurajeze antreprenorii să „viseze măreţ“ pentru a-şi atinge potenţialul.

„Ecosistemul are încă nevoie de mai multe «poveşti de succes» care să servească drept modele pentru alţii. UiPath este un prim exemplu excelent, dar trebuie să fie şi altele. Dacă România poate construi încă trei - cinci astfel de exemple, are potenţialul de a inspira o nouă generaţie de antreprenori“, a spus pentru ZF Allen Taylor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO