Business Hi-Tech

Amazon a reuşit să rezolve "cea mai mare parte" a problemelor de pe serverele sale de cloud computing

Amazon a reuşit să rezolve "cea mai mare parte" a problemelor de pe serverele sale de cloud computing

Autor: Adrian Voicu

25.04.2011, 17:47 132

Amazon a anunţat că a reuşit să rezolve "cea maimare parte" aproblemelor tehnice care au afectat serviciile de cloud computingoferite de companie, punând astfel capăt celor cinci zile decoşmaruri la care au fost supuşi clienţii, informează Wall StreetJournal.

Amazon, care închiriază spaţii de stocare companiilor, s-aconfruntat cu mai multe erori într-unul dintre centrele sale dedate, erori care au provocat întreruperi ale serviciului cătrecompanii şi au dus la apariţia de erori pe site-urile găzduite declienţi şi chiar închiderea acestora.

"Accesul la vasta majoritate a serviciilor afectate a fostrestaurat", a anunţat Amazon duminică. "Com contacta clienţii caredeţin conturi al căror acces nu este încă restabilit şi vomcontinua să lucrăm la restaurarea accesului şi acestui număr mic declienţi".

Amazon a anunţat joi că are probleme legate de conectivitate,latenţă şi rată a erorilor la unul dintre centrele sale de date dinVirginia de Nord. Start-up-uri precum Foursquare, Quora şi Redditau avut de suferit de pe urma acestor erori.

Serviciile de cloud computing oferite de Amazon au fostconsiderate un model de celelalte companii care ofereau serviciisimiliare. Prin cloud computing, utilizatorii pot rula programe şipăstra informaţii prin intermediul internetului, eliminându-seastfel costurile operării echipamentelor hardware necesare pentruastfel de aplicaţii.

Analiştii estimează că Amazon Web Services, divizia care seocupă de cloud computing, ar putea genera un profit de peste 500 demilioane de dolari în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO