Business Hi-Tech

AMD lanseaza doua noi procesoare

05.06.2001, 00:00 12



Perioada de timp intre lansarea unui procesor ce functioneaza la o viteza superioara modelului aflat inaintea lui in gama s-a redus in ultimii ani la numai cateva luni.

Marturie sta si compania Advanced Micro Devices care, conform unor surse ale industriei citate de publicatia online PC World.com, va lansa joi versiunea de 1,4 GHz a procesorului Athlon si cea de 950 MHz a modelului Duron.

Microprocesorul Athlon, conceput special pentru calculatoarele personale performante, va fi disponibil pentru utilizatorii individuali la preturi estimate intre 224 de dolari si 266 de dolari, sunt de parere trei companii de distributie IT. Cipul va depasi performantele celui lansat de AMD in luna martie care opereaza la o viteza de 1,33 GHz.

Una dintre sursele citate de PC World.com apreciaza ca versiunea de 950 MHz a procesorului din gama Duron, care este destinat mai degraba computerelor cu performante nu foarte ridicate, va fi lansat pe piata tot joi, la un pret aproximativ de 116 dolari.

Cel mai rapid procesor din gama Duron opereaza in prezent la o viteza de 900 MHz si a fost introdus pe piata in una aprilie.

AMD a refuzat sa comenteze zvonurile desi compania a programat o conferinta de presa pentru aceasta saptamana la expozitia IT Computex ce va avea loc in Taiwan.

Noul Duron va permite AMD sa treaca inaintea rivalei sale Intel pe piata microprocesoarelor pentru PC-urile cu performante si preturi mai reduse. In acest segment, cel mai rapid cip produs de Intel este un Celeron la 850 MHz.

Pe segmentul de piata format din computerele performante si costisitoare, Intel ocupa insa primul loc in ceea ce priveste viteza de functionare a microsprocesoarlor cu Pentium 4 la 1,7 GHz lansat in aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO