Business Hi-Tech

AMD pierde teren

07.11.2003, 00:00 10

In ciuda faptului ca a avut vanzari foarte bune pe ultimul trimestru, Advanced Micro Devices (AMD) pierde teren in fata liderului pietei, Intel, care si-a crescut cota de piata in perioada iulie-septembrie 2003.
Vanzarile de procesoare au crescut la nivel global, atat pentru PC-uri desktop, cat si pentru laptopuri si servere. Intel detine pe trimestrul trei al 2003 pe aceasta piata o cota de 82,6%, iar AMD numai 15,8%. Pe trimestrul al doilea al acestui an, AMD avea 16,6% , iar Intel 81,4%, arata datele prezentate de compania de analiza Mercury Research. Ambii producatori de cipuri au avut vanzari mai mari pe aceasta perioada, Intel reusind sa isi bata propriul record de vanzari. "Intel a profitat mai repede de imbunatatirea nivelului investitiilor in IT", a apreciat un analist al Mercury. Compania de analiza noteaza faptul ca rezultatele sunt bune pentru AMD fata de trimestrul trei al 2002, dar atunci compania a redus intentionat productia, pentru ca avusese probleme cu numarul foarte mare de produse ramase in stoc. Intel conduce si pe segmentul procesoarelor pentru laptopuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO