Business Hi-Tech

Amenda aplicată Orange şi Vodafone, suspendată

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

09.06.2011, 23:44 527

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât pe 19 mai să suspende plataamenzii de 63 milioane de euro aplicată de Consiliul Concurenţei(CC) operatorilor de telefonie Orange România şi Vodafone România,potrivit site-ului Curţii de Apel Bucureşti.

"Admite cererea. Dispune suspendarea executării Deciziei2/14.02.2011 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs întermen de 5 zile de la comunicare", se precizează pe site-ul Curţiide Apel Bucu­reşti.
Contactat de Mediafax, preşedintele Consiliului Concurenţei BogdanChiriţoiu a declarat că Orange România şi Vodafone România au depuso garanţie reprezentând 30% din amendă pentru a avea posibilitateasă solicite în instanţă suspendarea penalităţii.
"Probabil că vom face recurs la decizia Curţii de Apel, în termende cinci zile de la primirea motivaţiei instanţei. ConsiliulConcurenţei nu a primit încă motivaţia Curţii de Apel care a statla baza deciziei. După analiza documentului, vom lua o decizie", aprecizat Chiriţoiu.
În februarie, Consiliul Concurenţei (CC) a amendat Orange Româniaşi Vodafone România cu 63 milioane de euro pentru abuz de poziţiedominantă. Aceasta este cea mai mare amendă aplicată până acum deConsiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO