Business Hi-Tech

Americanii de la Plexus renunţă la planurile de a intra în China şi deschid o fabrică la Oradea

Autor: Magraon Andreea

31.10.2010, 23:52 75

Compania americană Plexus, care oferă ser­vi­cii de dezvoltare,producţie şi asamblare pen­tru industrii precum cele de telecom şide apăra­re, va investi o sumă cuprinsă între 25 şi 30 de mi­lioanede dolari pentru a construi o fabrică la Oradea. Compania adeclarat că a semnat mai multe contracte cu oficialii MunicipiuluiOra­dea pentru a începe construc­ţia în parcul industrial aloraşului din 2011.
Plexus îşi anunţase intenţia încă din vară de a se extinde fie înEuropa, fie în China. "Credem că investiţia în Oradea le oferăclien­ţilor noştri o soluţie optimă cu costuri reduse în Eu­ropa.Clienţii noştri cer din ce în ce mai multe servicii în aceastăregiune de când am în­ce­put în februarie 2009 operaţiunile înOradea prin închirierea unor spaţii", a declarat Steve Frisch,reprezentant al Plexus.
Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, com­pania PlexusServices Ro. a avut anul trecut 14 angajaţi şi a înregistrat opierdere de 1,3 mi­lioa­ne de euro. Cifra de afaceri a fost de65.000 de euro. Compania intenţionează, odată cu con­struireafabricii la Oradea, să-şi crească baza de clienţi şi numărul deangajaţi. "Credem că nu­mă­rul de angajaţi ar putea ajunge până la500 când fabrica va începe să funcţioneze", a mai spusFrisch.
Plexus are aproximativ 7.500 de angajaţi la nivel global. În primultrimestru al anului fiscal 2009, încheiat pe 3 ianuarie, Plexus aînregistrat venituri de 456 de milioane de dolari. În anul fiscalprecedent, compania a înregistrat venituri de 1,84 miliarde dedolari, în creştere cu 19%. Unitatea de producţie de la Oradea afirmei Plexus va fi cea de-a doua fabrică deschisă în Europa dupăcea din Scoţia. Compania este specializată în produse care seadresează pieţelor de echipamente de telecomunicaţii şi deinfrastructură wireless, produse industriale, echipamente medicaleşi echipamente din domeniul militar şi aeronautic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO