Business Hi-Tech

ANAF face achizitii IT&C de 50 mil. euro

16.09.2008, 19:41 34

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va organiza mai multe licitatii prin care va achizitiona laptopuri, terminale de videoconferinta si sisteme software pentru managementul informatiilor fiscale.

ANAF va realiza investitii si pentru modernizarea retelei de date, valoarea estimata a contractelor fiind de circa 50 mil. euro.

Cea mai mare parte din fonduri vor fi alocate pentru achizitia unui sistem pentru managementul informatiei fiscale si comunicarea cu contribuabilii, potrivit unor anunturi de intentie ale ANAF. Reprezentantii institutiei au estimat contractul pentru cumpararea si implementarea acestui sistem la circa 90,91 mil. lei (25,1 mil. euro), suma ce include TVA.

Pentru modernizarea retelei de date a ANAF, care prevede achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a unor echipamente de comunicatie, care sa permita configurarea optima a retelei, institutia va aloca 26,41 mil. lei (7,3 mil. euro), TVA inclusa. Procedurile de adjudecare vor incepe la 15 octombrie.

O alta licitatie vizeaza achizitia unui software pentru securitatea datelor, comunicatiilor si sistemelor IT, pentru care ANAF are prevazute fonduri de 13,2 mil. lei (3,6 mil. euro), astfel incat sistemul sa permita desfasurarea periodica a sedintelor centralei ANAF cu structurile teritoriale.

De asemenea, aproximativ 28,5 mil. lei (7,8 mil. euro) sunt prevazute pentru cumpararea unor sisteme de administrare a creantelor fiscale, de invatare la distanta si pentru inventarierea patrimoniului. Pentru achizitia de calculatoare portabile de tip laptop, ANAF va aloca o suma de aproximativ 850.000 de euro.

Un alt contract IT important, licitat de catre statul roman in ultimii ani, este cel pentru dotarea cu laboratoare informatice a unui numar de 8.191 de unitati din invatamantul preuniversitar.

Proiectul de informatizare al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), in valoare de 432,28 milioane de lei (120 de milioane de euro), a fost castigat de catre Intrarom si SIVECO, in calitate de subcontractant.

Valoarea contractului licitat de MEC a fost depasita, in ultimii ani, doar de cea a proiectului NetCity de la Primaria Capitalei, care a avut o valoare de peste 200 de milioane de euro si a fost castigat de grupul UTI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO