Business Hi-Tech

Android-ul lui Google a batut iPhone la vanzari

Android-ul lui Google a batut iPhone la vanzari
11.05.2010, 12:29 107

Smartphone-urile care functioneaza cu sisteme de operare Androidau inregistrat un salt spectaculos al vanzarilor in primultrimestru al anului, reusind sa-si adjudece aproape o treime dinpiata, dupa ce in toamna anului trecut detinea un procentnesemnificativ, scrie Business Week.

Vanzarile de telefoane cu soft Android au cumulat 28% din piataamericana in primele trei luni ale anului, fata de doar 21% cotaobtinuta de Apple, conform datelor centralizate de grupul NPD.Android depaseste astfel in premiera Apple, dupa ce in trimestrulal treilea din 2009 detinea doar 3% din piata.

Evolutia a fost impulsionata de promotiile agresive aoperatorului de telecomunicatii Verizon Wireless, care mergeau panala a oferi doua smartphone-uri la pret de unu.

Potrivit NDP, telefoanele pe baza de Android au "furat" dinpiata detinuta de Apple, RIM, Microsoft si Palm. Astfel, dupalansarea sistemului Android, cota de piata a RIM a scazut de la 37%la sfarsitul lui 2009, la 36% in primele trei luni ale acestui an.Microsoft a coborat de la 13% la 10%. (sursa foto: wired.com)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO