Business Hi-Tech

Angajaţii OTE au acceptat reducerea salariilor pentru a evita concedierile

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

26.09.2011, 00:00 590

Angajaţii operatorului elen de telecomunicaţii OTE au acceptat vineri reduceri ale salariilor pentru a evita concedierile, în cel mai mare acord de muncă de acest tip convenit până în prezent în Grecia, transmite Reuters. OTE, deţinută în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, anticipează economii de 160 milioane euro în trei ani în urma acordului. Compania va introduce săptămâna de lucru de 35 de ore până în 2015, ceea ce va duce la reducerea salariilor cu 11%.

În schimb, conducerea s-a angajat să nu efectueze concedieri. OTE va reveni din 2015 la săptămâna de lucru de 40 de ore, iar salariile vor fi aduse la nivelul actual. În ultimele 12 luni, peste 200.000 de greci şi-au pierdut slujbele, astfel încât şomajul a urcat cu aproape 40% în termeni anuali. Deutsche Telekom exercită presiuni asupra OTE pentru reducerea costurilor. Din 2008, compania germană a fost nevoită să reevalueze la jumătate investiţia de 4 miliarde de euro în OTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO