Business Hi-Tech

ANRCTI anunta pe 30 iulie daca RCS si Zapp isi tin licentele 3G

25.06.2008, 19:13 22

Arbitrul pietei telecom va anunta pe data de 30 iulie daca operatorii RCS&RDS si Telemobil (Zapp) si-au indeplinit obligatiile de dezvoltare ale retelelor de telefonie mobila 3G, asumate prin caietele de sarcini depuse la licitatia organizata in anul 2006.
RCS&RDS si Zapp au castigat in fata Cosmote si Radiocom (Societatea nationala de Radiocomunicatii) ultimele doua licente 3G scoase la vanzare de statul roman.
RCS&RDS a anuntat ca la jumatatea anului reteaua sa de telefonie mobila, construita cu Nokia Siemens Networks, va acoperi 180 de orase si 2.500 de kilometri de drumuri nationale - reprezentand 50% din populatia Romaniei.
De cealalta parte, Telemobil (Zapp) a anuntat ca la acelasi termen reteaua construita cu furnizorul chinez de echipamente telecom ZTE va acoperi 19 orase, reprezentand 26% din populatia Romaniei. In teorie, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) constata ca cei doi furnizori nu si-au indeplinit obligatiile, companiile risca sa piarda licentele 3G.
RCS&RDS a lansat insa deja serviciile de telefonie mobila, pentru care are 800.000 de utilizatori iar Zapp a anuntat ca reteaua 3G acopera mai multe orase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO