Business Hi-Tech

Aplicaţiile Viber pentru Android şi iOS oferă acum şi convorbiri video

Aplicaţiile Viber pentru Android şi iOS oferă acum şi...

Autor: Dorian Prodan

12.09.2014, 10:05 426

Alături de WhatsApp, Viber este una dintre cele mai celebre reţele de mesagerie instantanee şi convorbiri VoIP, aceasta atingând în primăvara acestui an rotunda cifră de 100 de milioane de utilizatori activi lunar. Compania a anunţat astăzi că oferta sa de servicii mobile s-a îmbogăţit, Viber oferind acum şi convorbiri video.

Serviciile de video-telefonie au fost disponibile până acum doar utilizatorilor Viber care foloseau versiunile desktop pentru Windows si OS X ale aplicaţiei, însă producătorii au considerat că au îmbunătăţit suficient de mult algoritmii de compresie video pentru a putea oferi o experienţă bună şi utilizatorilor de telefoane mobile. Viber intră astfel în concurenţă directă cu Skype şi FaceTime, cele mai populare servicii de V2oIP.

Video-telefonia este disponibilă începând de astăzi utilizatorilor platformelor Android şi iOS şi poate folosi atât infrastructura Wi-Fi cât şi cea de date a operatorilor. 

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO