Business Hi-Tech

Apple aduce o noua generatie de iMac

08.08.2007, 20:27 15

Apple a anuntat planurile de lansare a unei noi generatii a liniei de computere desktop iMac, scrie presa internationala. Noua linie de desktop-uri va oferi doar monitoare de 20 si 24 de inci, punand un accent mai mare pe impactul vizual, precum fotografiile digitale si filmele, dar si pe grafica tridimensionala utilizata in cele mai noi jocuri video destinate sistemului de operare Windows Vista.
Pe de alta parte, noile iMac vor fi echipate cu tastaturi cu forme mai bine finisate si mult mai "glossy" si subtiri decat generatiile anterioare.
Innoirea gamei desktop ar putea aduce Apple o cota mai mare pe piata PC-urilor, in special in Statele Unite, unde este al patrulea mare producator, pozitie pentru care se lupta strans cu Gateway, Toshiba si Acer. Potrivit companiei de cercetare IDC (International Data Corp.), cele patru companii se afla cu mult in urma liderilor de piata, HP si Dell.
Lansarea unei generatii de iMac ar putea insemna pentru Apple intoarcerea "la origini", cu toate ca mare parte din veniturile companiei au fost generate de playerele digitale iPod si magazinul virtual iTunes, dar si propriul telefon mobil, iPhone. In plus, in luna martie a acestui an, Apple a intrat pe o noua piata odata cu lansarea AppleTV, dispozitiv extern care poate transfera continutul media de pe un PC pentru a il rula pe ecranul TV.
La nivel global, vanzarile de computere desktop au scazut ca urmare a cresterii ratei de adoptie a notebook-urilor. Numai in al doilea trimestru din acest an vanzarile de desktop-uri din Statele Unite au scazut cu 10 procente fata de perioada similara din 2006, in timp ce vanzarile de computere portabile s-a apreciat cu 43%.
"In ceea ce priveste atentia acordata desktop-urilor, inca se mai poate vorbi de o oarecare cerere in piata, pe mai multe segmente, in special in educatie si in mediul afacerilor mici si mijlocii, unde Apple isi indreapta cu multa grija atentia", afirma Doug Bell, analist IDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO