Business Hi-Tech

Apple anunţă astăzi noua generaţie de iPad-uri

Apple anunţă astăzi noua generaţie de iPad-uri

Autor: Ştefan Stan

22.10.2013, 17:11 974

Tim Cook, CEO Apple, va anunţa astăzi noua generaţie de iPad-uri într-o conferinţă în San Francisco, păstrând tradiţia începută de Steve Jobs, scrie CNN.

Atracţia principală a conferinţei va fi noua generaţie de iPad-uri: iPad Mini şi iPad 5. iPad Mini se preconizează că va moşteni display-ul retina, cu care a fost dotat “fratele mai mare”, iPad 4. Cea de-a 5a generaţie de iPad-uri va avea cel mai probabil o schimbare de design şi o greutate mai redusă, iar specialiştii se aşteaptă ca noile modele să aibă şi procesoare mai rapide, conform CNN

“Tabletele sunt o piaţă care este în proces de maturizare. Nu pot exista încă diferenţe prea mari între competitori. Toată lumea priveşte Apple ca standardul de aur al pieţei, şi sunt într-o poziţie în care nu trebuie să-şi justifice preţurile ridicate”, a declarat Rotman Epps, analist la Forrester Research, o firmă de cercetare de piaţă.  

Tabletele cu touchscreen au devenit populare încă de când a fost introdus primul iPad, în 2010. Conform unui studiu făcut de Pew Internet and American Life Project, o organizaţie care se ocupă cu cercetarea de piaţă, 35% din americanii de peste 16 ani deţin o tabletă.

Cererea pentru tablete, care devansează rapid PC-urile, se estmiează că va creşte cu încă 79% până în 2017, conform firmei de cercetare IDC.

Apple este în continuare cel mai important producător de tablete, însă competiţia se intensifică, odată cu creşterea vânzărilor dispozitivelor produse de Samsung şi Google. În al doilea trimestru al anului, Apple deţinea 32% din cota de piaţa a tabletelor, faţă de 60% cât avea în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform IDC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO