Business Hi-Tech

Apple bate Samsung şi în tribunalele din Australia: Galaxy Tab nu mai poate fi vândută pe continent

Apple bate Samsung şi în tribunalele din Australia: Galaxy Tab nu mai poate fi vândută pe continent

Autor: Radu Racu

13.10.2011, 13:03 809

Applea câştigat încă o luptă juridică imporatantă cu rivalii coreeni de la Samsung, după ce un tribunal din Australia a interzis vânzarea tabletei Galaxy Tab 10.1 pe continent, pentru că seamănă prea mult cu iPad 2, o decizie care va avea un impact puternic pentru că vine chiar înaintea sezonului de cumpărături de iarnă, scrie Financial Times.

O sentinţă similară a fost emisă recent de un tribunal din Germania, vizând vânzările Samsung Galaxy Tab 10.1 în Germania precum şi celelalte pieţe pe care Samsung Germania activează.


Judecătoarea Annabelle Bennett, de la Curtea Federală a Australiei a acceptat să impună o interdicţie temporară asupra vânzărilor tabletei coreene, acceptând argumentele Apple privind încălcarea anumitor brevete tehnologice.

Apple scoate Samsung de pe lista furnizorilor de componente pentru iPad

Applemai are un proces similar cu Samsung în SUA, una din cele mai mari pieţe pentru compania sud-coreeană. Joi este aşteptată o sentinţă a tribunalului american. Alte douăzeci de acţiuni juridice sunt disputate de cele două companii în nouă ţări.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO