Business Hi-Tech

Apple face istorie: Pentru prima oară, o companie ajunge la o valoare de 800 de miliarde de dolari, cât Walmart, General Electric, Pfizer şi Kraft Heinz combinat

Apple face istorie: Pentru prima oară, o companie ajunge...

Autor: Ştefan Stan

10.05.2017, 18:52 1215

Apple este una dintre puţinele companii de tehnologie care a împins bursele anul acesta, scrie Financial Times.

Marţi, valoarea producătorului de iPhone-uri a trecut de 800 de miliarde de dolari pentru prima oară în istorie, fiind peste valoarea Walmart, General Electric, Pfizer şi Kraft Heinz combinat, şi pentru prima dată când o companie din SUA a atins acest prag.

Acţiunile companiei au crescut cu aproape o treime anul acesta, şi s-au bucurat de un avans meteoric după ce iPhone-ul a început să schimbe piaţa de telefoane mobile în 2007. De atunci, acţiunile au avut un profit de peste 870% pentru acţionari.

În timp ce o mare parte din câştiguri a fost propulsată de popularitatea iPhone-ului, o introducere recentă a buyback-ului de acţiuni finanţat pe datorie, şi dividendele, a atras o serie de investitori. Unul dintre investitorii vedetă este Warren Buffett.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO