Business Hi-Tech

Apple lucrează la un iPhone low-cost

Apple lucrează la un iPhone low-cost

Autor: Gândul

11.02.2011, 13:34 54

Apple lucrează la o versiune nouă de iPhone, care urmează să fiearuncată în luptă împotriva concurenţei care s-a dezvoltat puternicprin smartphone-uri mai ieftine pe bază de Google Android.

O persoană care a văzut un prototip a spus că va fi mai ieftinşi mai mic decât iPhone 4, cel mai recent model al Apple. Totodată,ar lipsi butonul Home. Sursa a refuzat să ofere mai multe detaliipentru că planurile nu au fost făcute publice de companie. Appledezvoltă şi o tehnologie care face iPhone mai uşor de folosit pemai multe reţele wireless, au mai anunţat două persoane, potrivitBloomberg.

Steve Jobs, aflat în concediu medical, dar încă implicat îndeciziile strategice ale companiei, vrea să folosească preţul deachiziţie mai scăzut pentru a creşte publicul ţintă şi a înfranaavântul de care se bucură telefoanele cu sistem de operareAndroid.

"În loc să ţintească 25% din piaţa globală de telefonie mobilă,Apple s-ar bate pentru 100%", a spus un analist de la Needham &Co.

Cota Google din piaţa mondială de telefonie mobilă a crescut de4 ori în al patrulea trimestru din 2010, ajungând la 32,9%. Appleare doar 16%, potrivit Canalys. Citiţi mai mult desprecum lucrează Apple la un iPhone low-cost pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO