Business Hi-Tech

Apple pierde 10 mld. $ pe bursă după zvonuri despre reducerea cu 25% a comenzilor pentru iPad

Apple pierde 10 mld. $ pe bursă după zvonuri despre reducerea cu 25% a comenzilor pentru iPad

Autor: Adrian Seceleanu

27.09.2011, 00:00 212

Acţiunile Apple au scăzut cu 3% pe bursă, la 392 de dolari, pe fondul apariţiei unor informaţii potrivit cărora compania americană a redus cu un sfert comenzile de componente pentru tableta iPad, scrie presa internaţională. Valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu aproximativ 10 miliarde de dolari, la 365 mld. dolari, pe fondul acestor discuţii. Informaţia a apărut într-un raport al JP Morgan, conform Bloomberg.

Decizia Apple ar putea conduce la vânzări mai mici pentru unii furnizori ai Apple, precum Hon Hai Precision Industry, grupul-mamă al Foxconn. Aceasta este cea mai puternică reducere de comenzi consemnată până în prezent de analiştii diviziei de produse electronice din Hong Kong a JP Morgan, conform Mediafax.

Pentru furnizori precum Hon Hai, planul Apple ar putea conduce la un declin important al vânzărilor în ultimele trei luni ale anului. Mark Moskowitz, analist al JP Morgan, nu anticipează o reducere a estimărilor privind vânzările Apple de iPad-uri, de 10,9-12 milioane de unităţi pentru trimestrele trei şi patru, după ajustările din lanţul de furnizori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO