Business Hi-Tech

Aproape 15% din cei care isi cauta un loc de munca vor sa lucreze in IT

Aproape 15% din cei care isi cauta un loc de munca vor sa lucreze in IT
15.09.2009, 18:28 27

Cei mai multi dintre cei care isi cauta un job (14,7%) ar vreasa lucreze in domeniul IT, arata datele unui studiu realizat deproducatorul roman de solutii de securitate informaticaBitDefender, in colaborare cu un portal specializat in cercetare depiata. Conform studiului, in acest moment 31% din respondenti suntin cautarea unui loc de munca. Pe langa domeniul IT, acestia isidoresc sa lucreze in vanzari (11,7%), contabilitate (11,2%) sauinginerie (8,8%).

Printre metodele preferate de candidati pentru gasirea unui jobse numara informatiile de la prieteni si familie (17%), forumurilesi blogurile (10%), targurile de joburi (13,2%) si site-urile derecrutare (3,2%).

In acelasi timp, unu din doi respondenti acceseaza site-ulcompaniilor unde ar vrea sa se angajeze. Studiul a fost desfasuratin perioada 29 iulie - 26 august, numarul participantilor fiind de928 de persoane, mai mult de jumatate dintre acestia avand pana in25 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO