Business Hi-Tech

Asus pregateste un Eee PC de 200 de dolari

03.11.2008, 18:54 17

Producatorul taiwanez de laptopuri, PDA-uri si componente pentru PC Asustek Computer (Asus) intentioneaza sa lanseze o versiune mai ieftina a mini-notebookului Eee PC, care va costa aproximativ 200 de dolari (156 de euro), scrie presa internationala.

Cel mai ieftin sistem Eee PC, modelul 900, costa aproximativ 284 de euro.
Jerry Shan, presedintele companiei, a anuntat ca Asus tinteste anul viitor o cota de 30% din piata laptopurilor ultraportabile. Asus a livrat 2,5 milioane de sisteme Eee PC in prima jumatate a lui 2008 si se asteapta la vanzari de sase milioane de unitati pana la sfarsitul anului.
Insa, obiectivul companiei s-ar putea dovedi greu de atins, pe masura ce majoritatea producatorilor importanti de PC-uri, inclusiv HP si Dell - ocupantii primelor pozitii in topul de profil - au intrat pe acest segment de piata. Cel mai puternic concurent este Acer, al carui minilaptop Aspire One ar putea totaliza vanzari de sase milioane de unitati anul acesta.
Sistemele Eee PC genereaza 22% din veniturile Asus, care au totalizat aproape 57 mil. euro in trimestrul al treilea, iar Europa este cea mai mare piata, avand o pondere de 53% din totalul vanzarilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO