Business Hi-Tech

Asus ţinteşte primul loc pe PC-uri în Europa Centrală şi de Est, prin extinderea afacerilor cu sectorul public

Asus ţinteşte primul loc pe PC-uri în Europa Centrală şi de Est, prin extinderea afacerilor cu sectorul public

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

29.11.2010, 18:20 39

Extinderea afacerilor cu guvernele şi instituţiile publice dinţările din Europa Centrală şi de Est va fi o prioritate în perioadaurmătoare pentru compania taiwaneză Asus, unul dintre cei mai mariproducători mondiali de PC-uri, care speră că astfel ar puteaajunge numărul unu pe vânzarea de calculatoare din regiune.

"Ţinta noastră este să ajungem numărul unu în Europa Centrală şi deEst şi de aceea urmărim să ne extindem şi pe segmentul businessuluicu sectorul public. Pentru a ne extinde vom face şi noi angajăripentru că acest business este diferit, vom avea nevoie de noioameni în departamentul de vânzări", a declarat Erich Chen,vicepreşedinte al Asus, în
cadrul unei întâlniri cu jurnalişti din Europa de Est organizate deConsiliul pentru dezvoltarea comerţului exterior din Taiwan(TAITRA).

Vânzările realizate în special către segmentul consumer şi alcompaniilor au propulsat Asus în top 3 pe pieţele de PC-uri dinRomânia, Polonia, Bulgaria şi Ucraina, conform datelor companiei.În trimestrul 3 din acest an, Asus a fost numărul doi în regiuneacare include şi România pe piaţa de netbook-uri, cu vânzări deaproape un milion de unităţi. Asus este numărul doi şi pe piaţa dePC-uri din România, după o altă companie taiwaneză, Acer.

Asus a avut anul trecut venituri de 7,6 mld. dolari, dintre care44% au fost generate în Europa. O treime dintre veniturile obţinuteîn Europa sunt obţinute din regiunea centrală şi de est. "Pentruanul viitor am bugetat o creştere de 20-30% a numărului de unităţivândute în Europa. Pentru Europa Centrală şi de Est, o piaţă careare încă potenţial de creştere, mizăm pe un avans de 35% allivrărilor", a declarat Chen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO