Business Hi-Tech

Asus va deschide un birou de vanzari in Romania

03.05.2007, 19:54 57

Compania taiwaneza Asustek Computer Incorporated (Asus), cel mai mare producator de placi de baza pentru PC-uri, va deschide in trimestrul trei al acestui an o reprezentanta in Romania, care se va ocupa de coordonarea activitatii de vanzari si marketing, precum si de mentenanta si servicii de call-center.
"Romania este una dintre cele mai interesante si promitatoare piete din Europa de Est si in general din toata Europa. Am decis sa deschidem o reprezentanta si speram ca aceasta sa contribuie la dezvoltarea activitatii noastre. Putem obtine performante mai bune daca suntem prezenti pe piata locala", a declarat Luca Rossi, directorul regional pentru Europa de Est al Asus.
Compania a anuntat luna trecuta ca va deschide si in Ungaria o subsidiara de vanzari si marketing, urmand sa isi extinda prezenta atat in Romania, cat si in Bulgaria si tarile balcanice.
"Ne asteptam ca piata IT din Romania sa creasca in continuare in anii urmatori si speram sa ne incadram in aceasta tendinta prin gamele noastre de produse aflate in extindere", a spus Rossi.
Dupa Cehia, Polonia si Slovacia, Ungaria va fi a patra tara din Europa de Est in care compania va avea o subsidiara. Duncan Kuo, directorul general al diviziei din Ungaria, a precizat ca Asus a vandut peste 30.000 de laptop-uri in 2006. Anul acesta, compania doreste o crestere a cotei de piata de la 12% la 20%. Cu 60.000 de unitati vandute, Asus ar ocupa prima pozitie pe piata computerelor portabile din Ungaria. Compania intentioneaza sa-si dubleze vanzarile de ecrane LCD anul acesta, avand ca obiectiv 9% din acest segment al pietei.
Compania taiwaneza activeaza in Romania de la jumatatea anului 2005, cand a anuntat ca isi va majora investitiile in marketing si reprezentare si are in plan deschiderea unui birou local.
Oficialul Asus nu au precizat valoarea investitiilor in Romania.
Compania taiwaneza Asus este unul dintre principalii producatori de componente hardware pentru calculatoare personale. Gama de produse include PC-uri (desktop, notebook-uri si servere), placi de baza si adaptoare grafice pentru acestea, unitati optice de stocare, carcase, precum si telefoane mobile si PDA-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO