Business Hi-Tech

Athens noul copil-minune al Microsoft si HP

07.05.2003, 00:00 16

Gigantul software Microsoft lucreaza in prezent impreuna cu Hewlett-Packard, numarul doi mondial in randul producatorilor de PC-uri, pentru realizarea computerului viitorului.
Botezat deja "Athens", viitorul computer este destinat angajatilor care lucreaza zilnic cu PC-ul, telefonul, faxul si folosesc emailul, mesageria instant si video-conferintele. Next Generation Enterprise Personal Computer va fi dotat din start cu camera video si telefon, iar carcasa va fi transparenta. Calculatorul va avea de asemenea cu un ecran plat de mari dimensiuni.
Folosind un software special si sisteme de conectare wireless (Bluetooth), computerul stabileste singur daca utilizatorul este sau nu disponibil, actionand diferit in functie de situatia data. De exemplu, daca angajatul intra in video-conferinta cu membrii conducerii companiei sau cu clientii sai, toate apelurile telefonice vor fi redirectionate automat spre casuta postala, iar sistemul de mesagerie va afisa faptul ca utilizatorul nu poate primi mesaje scrise. In plus, calculatorul poate analiza mesajele primite, pentru a vedea daca nu cumva unul din ele este "urgent", moment in care il avertizeaza pe utilizator, indiferent ca este vorba de un email, apel telefonic sau mesaj scris.
HP si Microsoft spun ca au decis sa lucreze la acest proiect impreuna pentru ca marile companii vor fi tentate pe viitor sa investeasca in astfel de sisteme, care vor creste productivitatea angajatilor. Prima versiune a noului PC "Athens" va fi prezentata de Bill Gates la conferinta "Windows Hardware Engineering" ce va avea loc saptamana aceasta. Cu toate acestea, computerul nu va ajunge pe piata in urmatorii doi ani, au precizat cele doua companii. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO