Business Hi-Tech

Austriecii de la Kontron (fostul S&T) ajung la venituri de 100 mil. euro în acest an, după achiziţia unei bucăţi din fostul imperiu al grupului UTI - compania Altimate. Aceasta este a cincea achiziţie a austriecilor din 2018 până în prezent

Hannes Niederhauser, CEO şi membru în board al Kontron AG: Suntem entuziasmaţi de sinergiile potenţiale între echipele noastre şi de oportunităţile de creştere care ne aşteaptă înainte.

Compania rezultată din fuziunea Kontron cu Altimate va avea forţa şi competenţele necesare pentru a intra în cursă pentru proiecte de integrare tehnologică la scară largă care ar putea fi realizate de stat în următorii ani, spune Eugen Schwab, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi analiză Pierre Audoin Consultants (PAC).

Cea de-a cincea achiziţie a unei companii de IT realizată în România de grupul austriac Kontron (fostul S&T) - o bucată din fostul imperiu al grupului UTI - compania Altimate, care are în portofoliu sute de proiecte cheie de IT, comunicaţii şi management de trafic în sectorul public, va duce la crearea unei firme cu un business anual de 100 mil. euro, care va putea aborda mai uşor proiectele mari de digitalizare care vor apărea în sectorul public, şi care ar putea avea o valoare de 4 mld. euro pe o perioadă de cinci ani.

„Această achiziţie de către fosta companie S&T (acum Kontron), a Altimate, unul dintre principalii integratori locali de tehnologie din cadrul Grupului UTI, consolidează poziţia foarte puternică a Kontron în sectorul public din România şi o transformă într-un actor cheie în viitoarele proiecte mari finanţate de UE în administraţiile centrale şi locale. Cu un venit combinat estimat să depăşească 100 de milioane de euro în 2023 în România, Kontron va conduce un mic grup de 4-5 companii care vor gestiona în curând proiecte publice interne în valoare de peste 500 de milioane de euro“, a comentat tranzacţia Eugen Schwab, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi analiză Pierre Audoin Consultants (PAC).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO