Business Hi-Tech

Belgienii de la Connect Systems isi extind productia de la Oradea

29.03.2005, 00:00 115


Conducerea Connect Systems, producator belgian de placi cu circuite integrate (PCB) si de cabluri pentru telecomunicatii, a anuntat ca isi propune sa transforme fabrica pe care o detine la Oradea intr-un centru de profit complet independent.
"Ne dorim ca in viitorul apropiat Connectronics Romania sa evolueze ca un centru de productie complet independent. Targetul nostru pentru 2005 este sa ajungem la un numar de 1.000 de angajati si sa extindem fabrica de la Oradea pana la 5.500 mp", a declarat Luc Switten, director executiv Connect Systems.


Pentru realizarea acestui obiectiv, belgienii de la Connect Systems au initiat un program investitional in valoare de 500.000 de euro pentru infrastructura centrului de productie oradean.


"Aproximativ 60% din aceste investitii sunt in derulare. Am mai inchiriat o hala de productie pentru a permite separarea celor doua tipuri de activitati ale fabricii: asamblarea de cabluri si montarea de placi electronice".


In acest moment, toate produsele Connectronics Romania sunt vandute pe pietele europene. Connect Systems este activa in Vestul Europei, in Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie si Franta, insa conducerea companiei intentioneaza consolidarea pozitiei pe piata rasariteana. "Suntem foarte multumiti de calitatile si de evolutia pietei din Romania. Toate acestea se vor concretiza in investitii viitoare in compania pe care o detinem in Romania", a mai spus oficialul firmei.


Circa 30% din capacitatea de productie de componente electronice a Connectronics Romania este destinata industriei medicale, iar 40% revine clientilor din sectorul industrial.


"Principalii nostri clienti sunt Alcatel, Lucent, Marconi si alti lideri in telecomunicatii. Pe partea de componente electronice, avem peste 100 de clienti stabili, printre care Philips, Stork, Eia", a declarat Calin Vesa, manager la Connectronics Romania.


Alcatel achizitioneaza 60% din productia de cabluri Connectronics, iar Marconi acopera 40% din vanzarile anuale ale producatorului oradean. Connectronics Romania a fost fondata in decembrie 2002 si este subsidiara grupului Connect Systems in Romania.


In 2003, compania avea 60 de angajati si o fabrica de 1.000 mp. In 2004, numarul de angajati s-a triplat, iar fabrica a fost extinsa, ajungand la o suprafata de 2.700 mp. In 2004, compania oradeana a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro, iar pentru anul in curs estimeaza o crestere de 70%.


Connect Systems are fabrici in Kampenhout (Belgia), Rijen (Olanda), Vrable (Slovacia) si Oradea. Compania belgiana este membra a grupului IPTE, care opereaza pe piata electronica din Europa, Asia si SUA.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO