Business Hi-Tech

berg Computers: Avem cu 30% mai multi clienti

22.08.2006, 21:24 25

Compania romano-germana berg Computers, producator si furnizor de solutii software din Timisoara, a obtinut pe primele sase luni ale anului o crestere de 35% a cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania estima la inceputul acestui an o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 1 mil. euro. Berg Computers a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri cu 31% mai mare fata de 2004, cand firma facuse afaceri de circa 560.000 de euro, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.
Compania a lansat anul acesta o noua solutie ERP pe platforma Microsoft SQL Server, valoarea investitiilor in aceste proiecte ridicandu-se la 220.000 de euro. "Speram sa ne amortizam investitia in cel mai scurt timp, luand in considerare avantajele aduse de o astfel de solutie pentru firmele in dezvoltare si care au mai multe puncte de lucru", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager al berg Computers.
Noua solutie se bazeaza pe o combinatie intre Microsoft SQL Server si Microsoft Visual Fox Pro 9, oficialii companiei estimand ca aceasta va aduce vanzari mai mari decat solutia bcManager.
berg Computers intentioneaza sa deschida anul acesta noi filiale in Brasov, Cluj si Craiova. Cel mai recent punct de lucru a fost deschis la Bucuresti, unde au fost relocati angajati pentru departamentele de marketing si suport, de la sediul central din Timisoara. Anul trecut au fost deschise filiale in Arad, Lugoj, Oradea si Satu Mare, ceea ce a dus la dublarea portofoliului de clienti, conform oficialilor berg Computers.
"Ne extindem teritorial in functie de concentrarea clientilor pe o anumita regiune", a precizat Dan Rusu. In prima parte a anului portofoliul de clienti a crescut cu aproximativ 30%, conform companiei. berg Computers colaboreaza cu clienti din Germania, SUA si Romania, printre clienti numarandu-se corporatii ca IBM, Procter&Gamble, Honeywell, Siemens, Continental Tires sau Alcatel.
Firma a fost fondata in 1991, in Timisoara. Circa 47% din piata de desfacere este externa, firma oferind servicii de outsourcing pentru diverse case de software si firme din SUA sau Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO