Business Hi-Tech

berg Computers se extinde in Transilvania

24.05.2005, 18:45 27

Compania germano-romåna berg Computers, producator si furnizor de solutii software ERP (enterprise resource planning - n.r.), intentioneaza sa deschida luna aceasta un punct de lucru la Oradea, iar påna la sfårsitul lunii august o filiala la Satu Mare.

"Una dintre investitiile actuale este sediul propriu. Avem 1.000 mp destinati exclusiv productiei de software, tehnologii moderne si, nu in ultimul rånd, terenuri de fotbal si baschet, sala de tenis de masa, parcare privata etc.", a declarat Rodica Covrig, directorul general al firmei.

Oficialii firmei anunta o crestere a vånzarilor in primul trimestru al anului cu 28% fata de 2004 si preconizeaza pentru 2005 o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 32-38%. Acestia nu au dorit sa ofere cifre, dar datele de pe site-ul Ministerului de Finante arata ca in 2003 compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 360.000 de euro. Pornind de la aceste date, anul acesta cifra de afaceri ar putea depasi 550.000 de euro. In prezent, firma are 87 de angajati si 47% din piata sa de desfacere este externa.

berg Computers a fost fondata in 1991, in Timisoara, intr-o perioada in care piata de soft aproape ca nu exista in Romånia. "Primul export de software a fost la Â?cutieÂ?. Niste dischete intr-o cutie metalica sigilata cu care a trebuit sa ne prezentam la frontiera si sa explicam ce exportam", a mai spus managerul companiei.

laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO