Business Hi-Tech

Brinel se extinde in Transilvania

07.11.2005, 18:01 25

Producatorul autohton de software si hardware Brinel intentioneaza sa deschida inca doua noi puncte de lucru in Transilvania, dupa ce, recent, toata divizia de asamblare a grupului a fost mutata in Parcul Industrial Tetarom I din Cluj.

Compania a investit in doua hale de productie peste 100.000 de euro, circa 30 din angajatii sai urmand sa-si desfasoare activitatea in noua locatie.

"Suntem in discutii pentru doua noi puncte de lucru, tot in Transilvania, exclusiv pe partea de solutii de business, dar deocamdata asteptam sa se consolideze activitatile mai vechi", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, proprietar si CEO al Brinel.

Pe primele 9 luni din 2005, firma clujeana a inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut.

"In aceasta perioada ne-am axat pe proiecte mijlocii. Am evoluat mai bine pe partea de solutii de business, unde am depasit pe primele noua luni tot anul trecut cu 100%", a mai spus Borodi.

Serviciile IT au inregistrat o crestere de 25% fata de 2004, iar noul brand Alpis a avut, de asemenea, o evolutie buna, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada", a mai adaugat oficialul firmei.

Compania Brinel a fost fondata in 1991 si este unul dintre furnizorii romani de solutii informatice, prin integrare de software, hardware si comunicatii si oferirea unui pachet complet de servicii. Sistemele Alpis sunt produse de Brinel incepand din 1992, iar partenerii Brinel sunt Microsoft, Intel, LG, Foxconn, SMD. Apacer, Frontier, ASRock, Chaintech. Anul acesta, compania a lansat pe piata linia proprie de laptop-uri Alpis, bazate pe tehnologia mobila Intel Centrino.

Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro. Divizia de distributie Brinel are acoperire nationala prin peste 200 de dealeri si puncte de lucru in Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Oradea.

Compania este detinuta in totalitate de omul de afaceri Marcel Borodi. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO